verhalen

Dromen

“En nu dromen van kabouters, elfjes en paddenstoelen waar muziek uit komt.”
“Paddenstoelen waar muziek uit komt kan helemaal niet papa.”
“Ja wel hoor, in een land hier ver vandaan zijn paddenstoelen waar muziek uit komt. “ 

Dit zijn de woorden die naar boven komen als ik samen met mijn lief in de Efteling loop. We genieten van deze prachtige dag ter eren van mijn 46e verjaardag. Via Sneeuwwitje, Vrouw Holle en de nieuwste attractie, Pinoccio, komen we uit op het pad met de paddenstoelen waar muziek uit komt.  

Ik blijf even stil staan en kijk naar de rode en witten stippen. Mijn gedachten zijn meteen bij mijn vader die mijn broer en mij voor het eerst vertelde van deze bijzondere stoelen.  

Na het ritueel van tanden poetsen en het vertellen van een verhaaltje wenste hij ons welterusten terwijl hij ieder van ons een kus gaf. En hij eindigde altijd met de woorden“ En nu lekker slapen en dromen over kabouters, elfjes en paddenstoelen waar muziek uit komt.”  

Ik weet nog goed dat hij dit voor de eerste keer vertelde en ik geloofde hem niet. Tuurlijk bestonden er elfjes en kabouters maar paddenstoelen waar een vrolijk liedje uitkwam dat kon niet.  

Tot dat hij ons meenam naar het grote sprookjesbos. Vol verwondering heb ik toen gekeken naar de prachtige en voor mij toen hele grote paddenstoelen. Wat glommen ze mooi en wat een prachtige muziek kwam er uit. Ik weet zeker dat ik mijn oor er toen op heb gelegd om het allemaal nog beter te horen.  

Het lijkt wel een eeuwigheid dat ik hier samen met hem, mijn moeder en broer stond. En wat had ik graag gewild dat ik dit beeld samen met hem even kon delen.  

Ik kijk om mij heen en behalve mijn lief is er niemand in de buurt. Dan stap ik op de paddenstoel en ga door mijn knieën. Ik leg mijn oor even op de hoed en doe mijn ogen dicht.  

En heel zachtjes zeg ik: “ Welterusten lieve papa!”  

©mirjamvantveen