verhalen

Een ijzingwekkende gil.

Ik voel de blikken prikken in mijn rug. Ik zit hier met haar, op dit smalle open plekje diep in het bos. We vonden het tijdens de groepswandeling. Smoorverliefd zijn we, we kunnen niet wachten elkaar te beminnen. Ik streel haar, fluister woordjes in haar oor. Wat is ze mooi. Haar lange blonde haren, haar grijze ogen, haar slanke lijfje. Ze was het liefste meisje van de groep, en ze wilde mij. Mijn zintuigen staan op scherp, maar het komt niet alleen door ons samenzijn. Wij lijken onbespied, maar het voelt anders.Ik kijk onopvallend om me heen, er is niets te zien. Het was onzin, de plek hadden we goed uitgezocht. We konden het zelfs bijna niet terugvinden. Ze merkt opeens mijn onrust. “Wat is er, vraagt ze?’  ‘Niets, maar het lijkt of we niet alleen zijn’, fluister ik. Ze begint zacht te grinniken. ‘Je ziet spoken, heb je dit soms nog nooit gedaan, zo in de openlucht?’Ik glimlach. ‘Nee, daar zal het aan liggen’ antwoord ik. Ik kus haar, en mijn lust maar ook mijn onrust groeit. 
Boven het jonge stel begint het wezen steeds sneller te ademen. Dit is zijn territorium, betreden door een stel lust vierende figuren. De haren op zijn lijf zijn lang en staan rechtovereind, uit zijn bek komt schuim. Hij houdt zich zo stil mogelijk, klaar om toe te slaan. Zijn kop is vergeleken met zijn lichaam groot en angstwekkend met uitstulpsels bovenop. Zijn ogen zijn samengeknepen en kijken geconcentreerd. Zijn klauwen zijn enorm. Het is een wonder dat hij zich op de dichtbegroeide takken, zo stil en bewegingloos kan houden.
Dan de sprong. Zijn grote lijf belandt bovenop het paar, dat bijna wordt verpletterd. Met één beet wordt de keel van de jongen doorgebeten. Hij schuurt het gezicht met zijn klauwen af. Het meisje is door de klap verdoofd, haar ogen zijn dicht. Ze kreunt. Meedogenloos scheurt het wezen haar kop van de romp en werpt het met een grote boog weg. Hij klauwt, hij gromt. Bloed golft uit beide lichamen en spat in het rond. Ledematen worden afgerukt, hij botviert zijn woede die tot ongekende hoogte is gekomen. Binnen enkele ogenblikken is de vreedzame plek in het dichte bos verandert in een woestenij van bloed en lichaamsdelen.  

Het wezen verdwijnt in de dichte beslotenheid van het bos. Op afstand slaakt de gluurder een ijzingwekkende gil.