verhalen

Meidagen episode nadagen: "Alle zeilen bijzetten...

"De operatie"vervolgt dokter Beute "wordt een precisie werk. Om goed alles te kunnen doen, hebben we de computer er bij nodig! Wij gaan u daarop aansluiten. Dat betekent, dat u een eh...ik zal het maar even 'kroon ' noemen op uw hoofd krijgt .Het vervelende daarvan is, dat we die met krammetjes op uw voorhoofd vast moeten gaan zetten. We doen dat in, of zo dicht mogelijk bij de wenkbrauwen. het valt helaas niet te voorkomen, dat u daar kleine littekentjes van overhoudt.... Verder wordt u gedeeltelijk kaalgeschoren en zal het plaatsen van de drain een klein bultje op uw hoof veroorzaken. dat zal helaas ook niet weg gaan, want de drain blijft! Mocht de cyste ondanks de vocht omleiding toch nog onverhoopt zich vullen, dan wordt het leeg halen een stuk eenvoudiger! Is het nog te volgen?""
"Ja hoor! ""zeg ik "een bult op mijn hoofd en littekens bij mijn wenkbrauwen! Denkt u dat de titel Europese schoonheidskoningin nog te halen valt? Of op zijn minst Brabantse? "
Ik zie een grinnik bij hem opkomen.."Garanties geven wij niet!...zegt hij "Maar als ik zo uw haardos bekijk..dat groeit er straks mooi overheen, niemand, die dat bultje ziet...en wat die littekentjes betreft: We houden ze zo klein mogelijk! U weet al, dat u uw haren met een speciale shampoo moet wassen?"Ik knik. "Mooi zo! dan krijgt u nog een pil, om goed te slapen en morgenochtend even na achten komen we u kronen!" Hij glimlacht even.."Dan gaat u rond kwart voor negen nog in de "MRI scan met kroon en al!"
Daar schrik ik wel even van, maar hij stelt mij gerust: "In Veghel ging dat ook heel goed en nu is het maar een kwartiertje..Dan gaat u nog even rustig in uw bed tot we u komen halen voor de operatie...O ja, voor ik het vergeet: u krijgt dan nog een pil die al enigszins verdovend gaat werken
"Begrijpt u een en ander?"volgens mij wel hè?"
Hij kijkt mij vriendelijk aan. "Mevrouw, het zware verlies, dat u hebt geleden, kan ik helaas niet voor u herstellen, maar ik zal samen met mijn team mijn uiterste best doen, dat dat met uw gezondheid wel het geval gaat worden!"
"Dank u wel!" zeg ik, terwijl ik hem mijn hand toesteek: "We gaan alle zeilen bijzetten!"
Dokter Beute neemt afscheid en de telefoon gaat: Marijke!
"Is de dokter al wezen praten, mam?""