verhalen

Meidagen episode Nadagen. "Ik zie daar een gat.....

"" We laten oogheelkunde uw ogen bekijken "vervolgt de neuroloog "daar plan ik nu meteen een afspraak voor en ik verwacht U aanstaande Dinsdag voor een CT scan van uw hoofd. Gaat dat lukken? ". Ik kijk dochter Marijke aan, die bij me is. het zou fijn zijn, als zij mee kan gaan. Ze knikt ja. "Goed! Dan is dat alvast geregeld. Kan het , s middags? Prima! En ga met dit briefje even langs oogheelkunde, zodat u daar ook zo snel mogelijk terecht kunt! "
Dat wordt gedaan en in de week daarop onderga ik de CT scan en krijg ik bij dokter Stout, de oogarts , een gezichtsveldmeting. van het laatste meen ik, dat ik het er goed afbreng; wat kan een mens zich vergissen!
Op Vrijdag belt Annie, mijn buurvrouw, of ik een kopje koffie kom drinken, wat ik heel gezellig vind!
Als ik daarvan thuiskom rinkelt de telefoon. Ik ben net op tijd, om nog contact te krijgen.
"O mevrouw, wat fijn dat ik toch nog tref! Met de secretaresse van neurologie, dokter van der Ham heeft de uitslag van de CT scan bekeken en hij wil u graag Maandagochtend om tien uur spreken. Schikt dat? "
Ik schrik..Nee hè...Er komt toch geen nasleep van? Alsjeblieft niet! denk ik...
Even sta ik op het punt om de secretaresse naar een 'waarom'te vragen, maar ik besef, dat zij helemaal geen inlichtingen hierover mag en kan geven.
Daarom zeg ik maar, dat ik er zal zijn en wens haar een goed weekend.
Dat weekend voelt voor mij echter niet zo goed! Al houd ik mezelf nog zo voor geen zorgen te hebben, voordat ik echt wat weet...Dat lukt me niet. Wat ik recent allemaal heb meegemaakt, doet daar ook geen goed aan.
Als op Zondagochtend mijn tranen net zo sproeien als het douchewater, belt godzijdank Marijke.
"Zal ik je komen halen, mam, dagje bij ons voor afleiding? Als je nachtgoed meeneemt, kunnen we morgen van hier uit naar het ziekenhuis!"
Ik dank God op mijn dan echt blote ( en natte!! ) knieën voor deze lieve dochter...
Na een toch fijne Zondag zitten we op Maandag weer in de spreekkamer van de neuroloog.
Hij kijkt mij rustig aan. "Mevrouw "zegt hij "Ik heb de foto's van uw scan bekeken en ik zie tussen uw hypofyse en uw oogzenuw een gat..."
"Dat betekent, dat daar iets zit...wat er niet thuis hoort!"vul ik aan........