verhalen

Terug in de tijd

Waarom ik ben gaan schrijven? Ik schreef en ik tekende als kind al heel erg veel. Het onrecht dat mij aangedaan was als klein kind, kon ik alleen maar aan het papier toevertrouwen. Ik krijg soms invallen van verhalen en gedichten waar ik me geen raad mee weet, ik schreef ze dus altijd op. Ik had overal in huis een kladblok met een pen klaar liggen want als ik het niet meteen op schreef, dan vergat ik waar het over ging. Helaas zijn al mijn verhalen en gedichten verloren gegaan doordat een overijverijge kennis tijdens een grote opruim beurt in mijn huis, al mijn schrijfsels van wel 40 jaar lang voor oud papier aan zag en deze met doos en al bij het vuilnis heeft gezet tot grote verdriet van mij. 

Ik ben altijd al een "kwekmajoor" geweest en ik had altijd veel te vertellen, ik maakte ook altijd wel wat mee. Als ik op straat loop, zie ik bv een tomatenplantje of een vijgenboompje hard zijn best doen om tussen de stenen door te groeien of in de muren van de grachten van Amsterdam, daar groeit en bloeit van alles tussen de bakstenen. De plantjes hebben zoveel overlevingskracht, dat ze er alles aan doen om te groeien en bloeien, ik vind dit erg mooi. Als ik iets meegemaakt heb of ik word geraakt door een film of een voorval op de buis, dan ga ik meestal hier over schrijven omdat ik het kwijt moet anders kan ik niet slapen.  

Een keer vloog een hele grote vliegtuig pal over mijn flatgebouw, ik kon zelfs de letters op de buik van het vliegtuig lezen. Ik voorspelde dat er op een dag een vliegtuig op onze flat zou neer storten! Een keer eerder was ik getuige van een vliegtuig dat heel laag boven ons hoofd scheerde op Schiphol. De luchtdruk was zeer hevig dat gaf een enorme knal en onze bus schudde zelfs heen en weer. 

Als ik op een terras met mijn vriendin zit met vele mensen om ons heen en dat zij na veel wikken en wegen, op het laatste moment besluit om toch aan de andere kant te gaan zitten, komt net op dat moment een een vogel en poept ze alleen maar op mij! Alsof het zo bedoeld was! Enfin, u ziet het, er valt altijd wat te beleven en om er over te schrijven bij mij....