verhalen

Uw tijd is om

“Goedemorgen meneer Rutte, ik kom u helpen. Komt u naar de badkamer toe?” “Broeder het lukt me niet echt goed om op te staan en te lopen kunt u mij misschien helpen?” “Ik kom er aan meneer Rutte, komt u maar voorzichtig staan dan gaan we samen naar de badkamer toe. Loopt u maar naar de douche en gaat u maar op de stoel zitten dan kunt u zich douchen, dan maak ik uw bed alvast op. Bent u klaar meneer Rutte? Ik kan u niet helpen met afdrogen en aankleden want uw tijd is om, ik moet snel door naar de volgende bewoner.” 

“Goedemorgen meneer van Rijn, komt u mee naar de huiskamer, dan maak ik een boterham voor u klaar, wat lust u op brood en wat wilt u drinken? Ik zal u helpen met het eten en drinken. Is het lekker meneer van Rijn? Sorry, meneer van Rijn ik kan u helaas niet verder helpen met eten en drinken geven, uw tijd is om, ik moet het nu echt even tussendoor doen. Ik weet dat het moeilijk voor u is maar u mag het zelf proberen.” 

“Goedemorgen broeder, ik wil graag naar het toilet.” “Goedemorgen mevrouw Schippers, u heeft net op het toilet gezeten tijdens de zorg, dat u toen niet kon plassen dat is vervelend maar ik heb daar nu echt geen tijd voor, u zult echt tot na de lunch moeten wachten.” “Broeder ik moet nu echt heel nodig.” Mevrouw Schippers, ik begrijp u heel goed, maar u heeft een speciaal broekje aan waarin u kunt plassen, dan kan ik u na de lunch op het toilet zetten en meteen verschonen. Uw tijd voor de ochtend is al om en ik heb nog 5 bewoners die ik moet helpen en dan moet ik ook nog de medicatie delen.” 

De regering wil dat er zo gewerkt wordt in de zorg. Bewoners hebben namelijk een bepaalde tijd staan voor zorg per dag. Bij ons gaat het gelukkig anders en nemen we de tijd voor onze bewoners hoelang dat ook nodig is, maar mochten ooit dhr. Rutte, dhr. van Rijn en mw. Schippers echt bij ons komen wonen, dan zal ik ze de zorg geven die zij willen dat er gegeven wordt en hou ik de stopwatch in de hand. En klachten van hun, daar heb ik zeker geen tijd voor. Daar mogen ze bij elkaar over klagen.