verhalen

Wonderful Tonight

Het nummer Wonderful Tonight is te vinden op het album Slowhand uit 1977. Puristen zullen dit niet zijn beste nummer vinden. Ikzelf vind het een prachtsong, gezongen met gevoel en omlijst met heerlijk rustig gitaarwerk. Voor mij is muziek emotie en daar is dit nummer een goed voorbeeld van. De versie die mijn herinnering draagt is niet de eerder genoemde maar degene die op het in 1980 uitgebrachte live album Just One Night staat.  

Het is het voorjaar van 1986 en ben met wat vrienden op stap. Een avond met veel drank, teveel drank. Ik ben inmiddels 28 en heb een bewogen leven met daarbij een aantal verbroken relaties achter de rug. Het rondhangen in kroegen verveelt mij en ik begin min of meer het gevoel te krijgen uitgeraasd te zijn. Ik ben toe aan wat meer stabiliteit en rust in mijn leven. Niettemin eindig ik die avond in kennelijke staat in mijn vaste stamkroeg. Dus hoezo uitgeraasd? Op het moment dat ik besluit maar eens naar huis te gaan komt daar een prachtige vrouw en zo zal later blijken mijn huidige liefde binnenstappen. Ik was gelijk onder de indruk en begon ondanks mijn kennelijke staat werk van haar te maken. Gelukkig prikte zij door mijn toestand heen en kreeg ik die avond haar telefoonnummer. 

Ik heb haar na het weekend gelijk gebeld, wij spraken de volgende dag af bij mij thuis. Zij kwam, ik zag en wij overwonnen....ze is nooit meer weggegaan. We zijn in 1988 getrouwd en in de jaren daarna kregen we drie prachtige kinderen. 

Maar wat heeft dit nummer dan met deze plaat te maken? .  

Dit herinnert mij aan de begintijd van onze relatie, voor het uitgaan kon ik naar haar blijven kijken terwijl ze zich aan het opmaken was. Ik kon er geen genoeg van krijgen. De rust en kalmte die zij uitstraalde maakte mij steeds meer bewust van het feit dat zij de ware was. Hierdoor kwam er ook rust en diepgang over mij en ontwikkelde onze relatie zich in sneltreinvaart van de onzekerheid die in het begin overheerst tot volwassen en stabiel. 

En nu na al die jaren kijk ik nog steeds graag naar haar en als ik dit nummer zo af en toe beluister ben ik weer helemaal terug in die begintijd van onze relatie. In dat kleine flatje waar zij zich in alle rust zit op te maken.