Hoe het werkt

 

Heel Nederland Schrijft is het actieve platform voor schrijver en lezers van korte verhalen. Wij doen onze uiterste best lezers voor verhalen te vinden en schrijvers te koppelen aan lezers die hen gaan volgen.

Dat betekent dat iedereen die wil schrijven op ons platform beeld en tekst kan uploaden en delen met zijn vrienden en kennissen. Een verhaal bedraagt maximaal 400 woorden. Door het platform goed te benutten ontstaat er al snel een nieuw netwerk. Je kunt over alles schrijven en daarbij ook beeld gebruiken. Deel je inspiratie, hobby, gedachten en opinies met personen die dat interessant vinden en bouw snel een groot netwerk op van liefhebbers van jouw verhalen, blogs of gedichten. Dat kan onder je eigen naam maar ook onder pseudoniem. Zo deel je jouw kennis en talent snel met mensen die je (nog) niet kent. Door bij je verhaal de juiste tagwoorden in te vullen, kunnen we voor jou ook de juiste lezers vinden.

Lezers kunnen deze verhalen namelijk liken / disliken en delen met hun vrienden en kennissen op social media. Als ze schrijvers interessant vinden kunnen zij die volgen en ontvangen automatisch een notificatie als die schrijver een nieuw verhaal heeft geschreven.

Schrijvers ontvangen bericht als iemand hun verhaal liked of als een lezer hen volgt.

Zo probeert het platform 24/7 verbindingen te leggen tussen schrijvers en lezers.

Om schrijvers en lezers beter te kunnen koppelen, is het wel nodig een account te hebben zodat we weten wat lezers leuk vinden te lezen. Dan kunnen we ook actief op zoek gaan naar de beste verhalen voor lezers en hoe we schrijvers en lezers goed kunnen verbinden! Uiteraard gaan we zeer voorzichtig en behoedzaam om met die gegevens en kunnen gebruikers van ons platform op elk gewenst moment het account ook aanpassen of opzeggen.

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

1. Waarom kan ik mijn verhaal niet bewerken/aanpassen?

Er is in deze versie geen tekstverwerker-functie opgenomen, daardoor zijn de mogelijkheden op dit moment nog wat beperkt. Je kan eventueel je tekst in Word met spellingcontrole en vervolgens knippen in plakken op de site. Helaas kunnen wij aan de witregels  niets doen.

2. Hoe kan ik mijn verhaal verwijderen van HNS?

Dat kan via de redactie. Je verzoek kun je indienen bij info@heelnederlandschrijft.nl

3. Waarom kunnen lezers niet zoeken op schrijvers?

Het is wel mogelijk te zoeken op schrijvers: tik de naam in en je krijgt een overzicht van alle verhalen van die schrijver.
Tip: Ben je schrijver op Heel Nederland Schrijft dan kun je ook je eigen naam als ‘tag’ invullen om zo beter gevonden te worden.

4. Waarom krijg ik geen overzicht van de verhalen die ik heb gelezen?

Die overzichten zijn er wel en hangen aan je account (die moet je natuurlijk dan wel hebben aangemaakt). Alle verhalen die je hebt geliket worden opgeslagen in je account. Op dit moment hebben we ervoor gekozen dat je alleen kan zien hoeveel mensen je verhaal leuk of misschien wel niet leuk vinden. Wij doen dit omdat we  de lezers dan voorstellen kunnen doen van verhalen die zij  ook leuk vinden. Dus door te liken of disliken kunnen wij achter de schermen een profiel aanmaken voor iedere lezer. Wil je een verhaal liken of disliken dan heb je wel een account nodig.

5. Kan ik onder een pseudoniem schrijven?

Wil je schrijven dan heb je een account nodig. Je kan daar zelf een andere naam op invullen, dus je hoeft niet per se onder je eigen naam te schrijven.

6. Waarom moet ik een aangepaste foto plaatsen?

Dat komt omdat het systeem een bepaald formaat foto eenvoudigweg niet kan plaatsen.  Verhouding 400x600 moet voldoende zijn.

7. Waarom zie ik alleen de bovenste gedeelte van mijn coverfoto?

Dat komt omdat het in preview modus vertoond wordt. Klik op de coverfoto en je hele afbeelding wordt vertoond.

8. Waarom kan ik maar 400 tekens gebruiken?

Het blijkt een ideaal aantal woorden te zijn om een kort verhaal te schrijven dat boeit en verdiept zonder dat lezers afhaken.

9. Wat zijn ‘tags’?

Tags zijn zoekwoorden. Plaats 3 zoekwoorden die betrekking hebben op je verhaal en sluit elk zoekwoord af met een komma. Met tags is je verhaal beter vindbaar.
Bijvoorbeeld: Je verhaal gaat over je vakantieliefde in Frankrijk van vroeger. Dan kan je tags gebruiken zoals: vakantieherinnering, Frankrijk, jeugd, vakantieliefde, kindertijd, vakantie.

10. Wat moet ik doen als ik een langer verhaal wil plaatsen?

Dat kan alleen als je je verhaal in delen knipt en in verschillende etappes op de site plaatst. Er zijn meerdere schrijvers die dit doen en dit maakt de lezer vaak nieuwsgierig naar het volgende deel.

11. Ik heb een blog. Waarom zou ik op Heel Nederland Schrijft een verhaal wat voor mijn blog bestemd is plaatsen?

Heel Nederland Schrijft zet een breed netwerk aan lezers in die wellicht jouw verhalen leuk vinden en jou en jouw blog dan gaan volgen. Het levert je dus meer lezers en aandacht op.

12. Hoe zit het met de auteursrechten wanneer ik mijn verhaal op HNS plaats?

Zie daarvoor ook onze algemene voorwaarden: de rechten voor publicatie berusten natuurlijk bij de auteur. Wij plaatsen het verhaal alleen op ons platform.

13. Waarom moet ik een profiel / account aanmaken als ik verhalen wil liken of schrijvers wil volgen?

Dan begrijpen wij beter welke verhalen jij leuk vindt en kunnen we daar rekening mee houden als er vergelijkbare verhalen worden geschreven.

14. Hoe kan ik een verhaal 'liken'

Klik boven een verhaal op het 'duimpje omhoog'.  Dan heb je een 'like' geplaatst. Je hebt wel een account nodig om te liken. Zonder account telt je like niet! Als je op een verhaal liket spring je meteen door naar een ander pagina. Je stem is dan automatisch meegeteld en zo kan je weer verder lezen.

 

Carin Wormsbecher

Carin Wormsbecher

+31 645 733 495

Ric Hofmanns

Ric Hofmans

+31 653 380 467